CLICK HERE FOR THOUSANDS OF FREE BLOGGER TEMPLATES »
Lilypie 2nd Birthday PicLilypie 2nd Birthday Ticker

2007. december 29., szombat

szilveszteri kalória

Szilveszteri kalóriák (nekem könnyű betartani, itthon leszek) :(



Vigyázzunk, a számtalan party, baráti és családi összejövetel alkalmával számolatlanul kell koccintásra emelni a poharat. Bár az alkohol jót tesz a társadalmi eseményeknek, a derékbőségnek korántsem. Az ital gond nélkül élvezhető, ha kellően odafigyelünk arra, mit is iszunk.

1. Gyakori trükk, hogy a fehérbort szódavízzel vagy diétás limonádéval keverik. Ha erre nem visz rá a gyomrunk, igyunk száraz bort. Ebből egy fél üveg, színtől függetlenül, nagyjából 250 kalóriát tartalmaz.

2. Tartózkodjunk a bólétól is. Tele van tömegnövelővel, és mivel alig érezhető az alkohol íze, itatja magát, na és a sok kalóriát.

3. A sztárok sem véletlenül isznak pezsgőt, nem csak jól mutat a kézben, hanem a buborékok miatt hamar megtölti az ember gyomrát - nem lehet vödörszámra vedelni belőle. Egy üveg 100 kalória.

4. A vendéglátásban használt négycentes poharak kisebbek, mint a kredencben megbújó stampedlik. Ne töltsük tele őket! A tömény italokat mindig elsőként tegyük a poharakba, és csak az után a jeget, vagy a szódát, mert így látjuk igazán, mennyi alkoholt öntöttünk ki.

5. A töményeket diétás szénsavas italokkal öntsük fel. A buborékok eltelítik a gyomrot. 25 ml italban így csupán 50 kalória lesz.

6. Kerüljük a világos sört és az almabort, mert ezek tele vannak kalóriával.

7. Emeljünk szót itt is a poharak ellen. A bárokban, party-kon néha akkora egy borospohár, hogy elveszik benne fél liter szőlőlé. Ha whisky-kólát, vagy például gin-tonicot iszunk, figyeljünk oda, mert a vendéglátósok alapból 4 centtel indítanak, kettő helyett.

8. Óvatosan a koktélokkal is! Kerüljünk mindent, amiben tejszín, kókusztej, gyümölcslevek, vagy szirup van - ezek ugyanis tele vannak kalóriával. Ha ettől részegedünk le, számoljunk a rengeteg kalóriával! Ha lehet, kérjünk diétás koktélt, és azt is csak kortyolgassuk!

9. Krémes likőrök kizárva! Ha stílusosan szeretnénk befejezni az étkezést, egy brandy-t megengedhetünk magunknak. Ebből 25 ml csupán 50 kalóriát tartalmaz, míg a legtöbb krémlikőr ugyanilyen mennyiségben 80-100 kalóriát.

10. Minden második ivós összejövetelen mi legyünk a sofőrök, így ha akarunk, sem ihatunk, és a kalóriák az üvegekben maradnak!

7 megjegyzés:

beja10 írta...

Szia Orsi együtt érzek veled mi is itthon leszünk így én is kalória mentes leszek.Majd jövőre pótoljuk.Pussszi.

Zadri írta...

Én is itthon leszek :D

Túró írta...

Na jövök má kommentelni is,nem csak leskelődni:D:D Lara gyönyörű,és nagyon ügyes!♥ Az órád teccik. Annyi mindent akartam írni,de kiment a fejemből,amíg fárasztottam a pogácsát:D:D JÓ VOLT VELED BESZÉLGETNI!!! Millió puszi

Névtelen írta...

MMR, Lendva, "Forrásvadászat" csupán...
;-)

Névtelen írta...

Gostei muito desse post e seu blog é muito interessante, vou passar por aqui sempre =) Depois dá uma passada lá no meu site, que é sobre o CresceNet, espero que goste. O endereço dele é http://www.provedorcrescenet.com . Um abraço.

szorsi írta...

Kedves névtelen, nyilvánvaló, hogy nem én találtam ki, de kit bánt ez?? téged igen? akkor ne olvass!
crescenet ???????????????????? ne írj te se! BUÉK

Névtelen írta...

BÚÉK! :)